• Filters
  • Řadit podle
    ...
  • NEW
    Rwanda - Tumba - Natural
    Rwanda – Tumba – Natural 431 2 587 

    Země: Rwanda
    Oblast: Rulindo District, Northern Province
    Stanice: Tumba
    Producent: Venuste
    Nadmořská výška: 1776 m n. m.
    Odrůda: Red Bourbon
    Zpracování: natural (suché)
    Chuťový profil: Ananas, mléčná čokoláda, perník

    Rwandská káva, která si nás znovu získala

    Tumba je zpět. Red Bourbon z oblasti Rulindo nás zaujala svou čistotou, sladkostí a ovocností. Naturálně zpracovaná rwandská káva s takhle vyváženým profilem je výjimečná — a právě tím si nás Tumba znovu získala. Pochází z malé stanice nedaleko vesnice Mukoto, kde se na 1,2 hektaru potkává pečlivé zpracování s komunitní energií. Tuhle kombinaci máme rádi.

    Výběr možností
  • Filtr
    NEW
    Rwanda - Tumba - Natural
    Rwanda – Tumba – Natural 431 2 587 

    Země: Rwanda
    Oblast: Rulindo District, Northern Province
    Stanice: Tumba
    Producent: Venuste
    Nadmořská výška: 1776 m n. m.
    Odrůda: Red Bourbon
    Zpracování: natural (suché)
    Chuťový profil: Ananas, mléčná čokoláda, perník

    Rwandská káva, která si nás znovu získala

    Tumba je zpět. Red Bourbon z oblasti Rulindo nás zaujala svou čistotou, sladkostí a ovocností. Naturálně zpracovaná rwandská káva s takhle vyváženým profilem je výjimečná — a právě tím si nás Tumba znovu získala. Pochází z malé stanice nedaleko vesnice Mukoto, kde se na 1,2 hektaru potkává pečlivé zpracování s komunitní energií. Tuhle kombinaci máme rádi.

    Výběr možností
  • Espresso
    NEW
    Etiopie - Kabira
    Etiopie – Kabira 431 2 587 

    Země: Etiopie
    Oblast: Agaro, Jimma, západní Etiopie
    Stanice: Kabira
    Producent: Mustefa Abakeno
    Nadmořská výška: 2000–2100 m n. m.
    Odrůda: 74110, 74112
    Zpracování: natural (suché)
    Chuťový profil: ostružiny, červené jablko, smetanová zmrzlina

    Kabira je důkazem, že i v rychle se měnícím světě si výběrová káva zachovává svůj původ. Tahle káva pochází z oblasti Agaro v západní Etiopii, kde Mustefa Abakeno nejen pěstuje, ale i zpracovává kávu na vlastních i sdílených stanicích – včetně té nesoucí jméno Kabira. Spojuje tradiční přístup s moderní péčí o detail, jak v sušení, tak v přístupu ke komunitě.

    Výběr možností
  • Filtr
    NEW
    Etiopie - Kabira
    Etiopie – Kabira 431 2 587 

    Země: Etiopie
    Oblast: Agaro, Jimma, západní Etiopie
    Stanice: Kabira
    Producent: Mustefa Abakeno
    Nadmořská výška: 2000–2100 m n. m.
    Odrůda: 74110, 74112
    Zpracování: natural (suché)
    Chuťový profil: ostružiny, červené jablko, smetanová zmrzlina

    Kabira je důkazem, že i v rychle se měnícím světě si výběrová káva zachovává svůj původ. Tahle káva pochází z oblasti Agaro v západní Etiopii, kde Mustefa Abakeno nejen pěstuje, ale i zpracovává kávu na vlastních i sdílených stanicích – včetně té nesoucí jméno Kabira. Spojuje tradiční přístup s moderní péčí o detail, jak v sušení, tak v přístupu ke komunitě.

    Výběr možností
  • Espresso
    NEW
    Keňa - Karani
    Keňa – Karani 483 2 898 

    Země: Keňa
    Oblast: Kirinyaga, okres Nyeri
    Stanice: Karani Factory
    Nadmořská výška: 1800 m n. m.
    Odrůda: SL28, SL34, Ruiru 11, Batian
    Zpracování: promyté (washed)
    Chuťový profil: ostružinový džem, máslová sušenka, limeta, mléčná čokoláda

    Výběr možností
  • Filtr
    NEW
    Ekvádor - La Papaya
    Ekvádor – La Papaya 483 2 415 

     Země: Ekvádor
    Oblast: Saraguro, Loja
    Farma: Hacienda La Papaya
    Nadmořská výška: 1900–2100 m n. m.
    Odrůda: Typica La Papaya
    Zpracování: natural (suché)
    Chuťový profil: černý čaj, mango lassi

    Výběrová káva z Ekvádoru
    Tato výběrová káva z ekvádorské farmy Hacienda La Papaya, která se nachází v oblasti Saraguro v provincii Loja, je zpracovaná metodou natural(suché) a nabízí výjimečný chuťový zážitek. V chuti se mísí tóny  černého čaje a mango lassi.
    Pražíme ji na filtr.

    Výběr možností
  • Filtr
    NEW
    Kenya - Gachatha
    Kenya – Gachatha 500 3 000 

    Země: Keňa
    Oblast: Nyeri, město Karatina
    Stanice: Gachatha
    Nadmořská výška: 1600–1900 m n. m.
    Odrůda: SL28, SL34, Ruiru 11, Batian
    Zpracování: promyté (washed)
    Chuťový profil: červený rybíz, vanilková zmrzlina, kardamom

    Keňa z úrodného srdce regionu Nyeri
    Stanice Gachatha se nachází v oblasti Karatina v okrese Nyeri, jednom z nejproslulejších kávových regionů v Keni. Leží mezi masivem Mount Kenya a pohořím Aberdare, v nadmořské výšce až 1900 metrů. Tato poloha nabízí ideální podmínky pro pěstování kávy – bohaté červené sopečné půdy, dostatek dešťů a mírné klima.

    Výběr možností
  • Filtr
    Peru - Tres Fincas
    Peru – Tres Fincas 466 2 794 

    Země: Peru
    Oblast: Jaen, Cajamarca
    Farma: Jaen blend
    Nadmořská výška: 1750 – 2100 m n. m.
    Odrůda: Mix
    Zpracování: promyté
    Chuťový profil: žlutý meloun, chail latte, pomerančový džus

    Tři příběhy. Jedna výjimečná káva.
    Směs od tří oceňovaných producentů z peruánských hor spojuje pečlivý sběr, rodinnou tradici a chuť zkoušet nové přístupy.Odrůdy Caturra, Geisha, Bourbon, Pache a Catuai přinášejí jemnou sladkost a příjemnou aciditu.

    Výběr možností
  • Espresso
    DECAF Peru - Dulces Suenos
    DECAF Peru – Dulces Suenos 448 2 691 

    Země: Peru
    Oblast: Jaen, Cajamarca
    Farma: Dulce Suenos
    Nadmořská výška: 1800-1900 m n. m.
    Odrůda: Mixed
    Zpracování: Decaf – CO2
    Chuťový profil: Ibišek, mandle, blůmy

    Výběr možností
  • Filtr
    DECAF Peru - Dulces Suenos
    DECAF Peru – Dulces Suenos 448 2 691 

    Země: Peru
    Oblast: Jaen, Cajamarca
    Farma: Dulce Suenos
    Nadmořská výška: 1800-1900 m n. m.
    Odrůda: Mixed
    Zpracování: Decaf – CO2
    Chuťový profil: Ibišek, mandle, blůmy

    Výběr možností
  • Filtr
    Peru - Jaén
    Peru – Jaén 397 2 380 

    Země: Peru
    Oblast: Jaen, Cajamarca
    Farma: Jaen
    Nadmořská výška: 1750 – 2000 m.n.m.
    Odrůda: Catuai, Pache, Caturra
    Zpracování: Promyté
    Chuťový profil: Mléčná čokoláda s oříšky, ibišek, zelené jablko

    Jaén propojuje osm farmářů z peruánské Cajamarcy, kteří díky pečlivému zpracování a ideálním podmínkám přinášejí výběrovou kávu nejvyšší kvality. Tento region je také centrem inovací v oblasti transparentnosti a udržitelnosti. Díky pečlivému zpracování a důrazu na kvalitu se z jejich sklizně stává káva, kterou jsme pro vás upražili.

    Výběr možností
  • Espresso
    Peru - Jaén
    Peru – Jaén 397 2 380 

    Země: Peru
    Oblast: Jaen, Cajamarca
    Farma: Jaen
    Nadmořská výška: 1750 – 2000
    Odrůda: Catuai, Pache, Caturra
    Zpracování: Promyté
    Chuťový profil: Mléčná čokoláda s oříšky, ibišek, zelené jablko

    Jaén propojuje osm farmářů z peruánské Cajamarcy, kteří díky pečlivému zpracování a ideálním podmínkám přinášejí výběrovou kávu nejvyšší kvality. Tento region je také centrem inovací v oblasti transparentnosti a udržitelnosti. Díky pečlivému zpracování a důrazu na kvalitu se z jejich sklizně stává káva, kterou jsme pro vás upražili.

    Výběr možností
  • Filtr
    Peru - San Pedro
    Peru – San Pedro 397 2 380 

    Země: Peru
    Oblast: San Pedro, Tabaconas
    Farma: San Pedro
    Nadmořská výška: 1700-1900 m.n.m.
    Odrůda: Caturra
    Zpracování: Promyté
    Chuťový profil: lískový oříšek, blůmy, šípkový čaj

    Caturra ze farmy San Pedro v Peru spojuje dva drobné farmáře, Carmelu Mondragón Salazar a Juana Manchay Santose, kteří pěstují tuto odrůdu na svých 1,5hektarových farmách v regionu Tabaconas. Tato oblast má obrovský potenciál pro pěstování výběrové kávy, a to díky ideálním podmínkám, pečlivé práci farmářů a jejich odhodlání posouvat kvalitu produkce stále výš. Tato Caturra se vyznačuje jemnými tóny lískového oříšku, blum a šípkového čaje.

    Výběr možností
  • Espresso
    Peru - San Pedro
    Peru – San Pedro 397 2 380 


    Země: Peru
    Oblast: San Pedro, Tabaconas
    Farma: San Pedro
    Nadmořská výška: 1700-1900 m.n.m.
    Odrůda: Caturra
    Zpracování: Promyté
    Chuťový profil: lískový oříšek, blůmy, šípkový čaj

    Caturra ze farmy San Pedro v Peru spojuje dva drobné farmáře, Carmelu Mondragón Salazar a Juana Manchay Santose, kteří pěstují tuto odrůdu na svých 1,5hektarových farmách v regionu Tabaconas. Tato oblast má obrovský potenciál pro pěstování výběrové kávy, a to díky ideálním podmínkám, pečlivé práci farmářů a jejich odhodlání posouvat kvalitu produkce stále výš. Tato Caturra se vyznačuje jemnými tóny lískového oříšku, blum a šípkového čaje.

    Výběr možností
  • Filtr
    Rwanda - Kirambo
    Rwanda – Kirambo 431 2 587 

    Země: Rwanda
    Oblast: Nyamasheke District, Western Province
    Nadmořská výška: 1545 m.n.m.
    Odrůda: Red Bourbon
    Zpracování: Suché
    Chuťový profil:  yuzu, višně, mléčná čokoláda, cider

    Red Bourbon z farmy Kirambo v Rwandě, kde kávové třešně procházejí suchým zpracováním a pomalým sušením na afrických postelích. Díky tomu vyniká výrazná sladkost a bohatá ovocnost.

    V chuti yuzu, višně, mléčná čokoláda a cider. Plná, šťavnatá a perfektně vybalancovaná.

    Výběr možností
  • Espresso
    Rwanda - Tumba
    Rwanda – Tumba 431 2 587 

    Země: Rwanda
    Oblast: Rulindo, Severní provincie
    Zpracovatelská stanice: Tumba
    Nadmořská výška: 1776 m n.m.
    Odrůda: Red Bourbon
    Zpracování: promyté
    Chuťový profil: ananas, vanilka, mandarinky

    Na severu Rwandy, v samém srdci Afriky, se nachází zpracovatelská stanice Tumba. Silnice z Kigali, hlavního města Rwandy, do stanice leží vysoko v horách. Odhaluje působivou krajinu jasně zelených kopců, protkanou farmami, kam až dohlédnete. Stovky oddaných drobných farmářů sem nosí zralé kávové třešně ke zpracování. Káva, kterou pro nás nasbírali chutná jako kořeněný ananasový džus.

    Výběr možností
Košík
Categories