• Filters
  • Řadit podle
    ...
  • Espresso
    NEW
    Etiopie - Chelbesa
    Etiopie – Chelbesa 448 2 691 

    Země: Etiopie
    Oblast: Chelbesa, Gedeb
    Stanice: Chelbesa
    Nadmořská výška: 2200 m n. m.
    Odrůda: Heirloom
    Zpracování: promyté (washed)
    Chuťový profil: černý čaj s citronem, jahody a medová sušenka

    Chelbesa se opět vrací – a není to náhoda. Tuhle promytou Etiopii z oblasti Gedeb milujeme nejen kvůli její chuti, ale i kvůli příběhu, který ji doprovází. Ephtah Specialty Coffee podporuje udržitelné zemědělství, férové podmínky pro farmáře a aktivní roli žen v celém procesu.

    Pražíme ji jak na filtr, tak na espresso.

    Výběr možností
  • NEW
    Rwanda - Tumba - Natural
    Rwanda – Tumba – Natural 431 2 587 

    Země: Rwanda
    Oblast: Rulindo District, Northern Province
    Stanice: Tumba
    Producent: Venuste
    Nadmořská výška: 1776 m n. m.
    Odrůda: Red Bourbon
    Zpracování: natural (suché)
    Chuťový profil: Ananas, mléčná čokoláda, perník

    Rwandská káva, která si nás znovu získala

    Tumba je zpět. Red Bourbon z oblasti Rulindo nás zaujala svou čistotou, sladkostí a ovocností. Naturálně zpracovaná rwandská káva s takhle vyváženým profilem je výjimečná — a právě tím si nás Tumba znovu získala. Pochází z malé stanice nedaleko vesnice Mukoto, kde se na 1,2 hektaru potkává pečlivé zpracování s komunitní energií. Tuhle kombinaci máme rádi.

    Výběr možností
  • Filtr
    NEW
    Rwanda - Tumba - Natural
    Rwanda – Tumba – Natural 431 2 587 

    Země: Rwanda
    Oblast: Rulindo District, Northern Province
    Stanice: Tumba
    Producent: Venuste
    Nadmořská výška: 1776 m n. m.
    Odrůda: Red Bourbon
    Zpracování: natural (suché)
    Chuťový profil: Ananas, mléčná čokoláda, perník

    Rwandská káva, která si nás znovu získala

    Tumba je zpět. Red Bourbon z oblasti Rulindo nás zaujala svou čistotou, sladkostí a ovocností. Naturálně zpracovaná rwandská káva s takhle vyváženým profilem je výjimečná — a právě tím si nás Tumba znovu získala. Pochází z malé stanice nedaleko vesnice Mukoto, kde se na 1,2 hektaru potkává pečlivé zpracování s komunitní energií. Tuhle kombinaci máme rádi.

    Výběr možností
  • Filtr
    NEW
    Etiopie - Chelbesa
    Etiopie – Chelbesa 448 2 691 

    Země: Etiopie
    Oblast: Chelbesa, Gedeb
    Stanice: Chelbesa
    Nadmořská výška: 2200 m n. m.
    Odrůda: Heirloom
    Zpracování: promyté (washed)
    Chuťový profil: černý čaj s citronem, jahody a medová sušenka

    Chelbesa se opět vrací – a není to náhoda. Tuhle promytou Etiopii z oblasti Gedeb milujeme nejen kvůli její chuti, ale i kvůli příběhu, který ji doprovází. Ephtah Specialty Coffee podporuje udržitelné zemědělství, férové podmínky pro farmáře a aktivní roli žen v celém procesu.

    Pražíme ji jak na filtr, tak na espresso.

    Výběr možností
  • Espresso
    NEW
    Etiopie - Kabira
    Etiopie – Kabira 431 2 587 

    Země: Etiopie
    Oblast: Agaro, Jimma, západní Etiopie
    Stanice: Kabira
    Producent: Mustefa Abakeno
    Nadmořská výška: 2000–2100 m n. m.
    Odrůda: 74110, 74112
    Zpracování: natural (suché)
    Chuťový profil: ostružiny, červené jablko, smetanová zmrzlina

    Kabira je důkazem, že i v rychle se měnícím světě si výběrová káva zachovává svůj původ. Tahle káva pochází z oblasti Agaro v západní Etiopii, kde Mustefa Abakeno nejen pěstuje, ale i zpracovává kávu na vlastních i sdílených stanicích – včetně té nesoucí jméno Kabira. Spojuje tradiční přístup s moderní péčí o detail, jak v sušení, tak v přístupu ke komunitě.

    Výběr možností
  • Filtr
    NEW
    Etiopie - Kabira
    Etiopie – Kabira 431 2 587 

    Země: Etiopie
    Oblast: Agaro, Jimma, západní Etiopie
    Stanice: Kabira
    Producent: Mustefa Abakeno
    Nadmořská výška: 2000–2100 m n. m.
    Odrůda: 74110, 74112
    Zpracování: natural (suché)
    Chuťový profil: ostružiny, červené jablko, smetanová zmrzlina

    Kabira je důkazem, že i v rychle se měnícím světě si výběrová káva zachovává svůj původ. Tahle káva pochází z oblasti Agaro v západní Etiopii, kde Mustefa Abakeno nejen pěstuje, ale i zpracovává kávu na vlastních i sdílených stanicích – včetně té nesoucí jméno Kabira. Spojuje tradiční přístup s moderní péčí o detail, jak v sušení, tak v přístupu ke komunitě.

    Výběr možností
  • Espresso
    NEW
    Keňa - Karani
    Keňa – Karani 483 2 898 

    Země: Keňa
    Oblast: Kirinyaga, okres Nyeri
    Stanice: Karani Factory
    Nadmořská výška: 1800 m n. m.
    Odrůda: SL28, SL34, Ruiru 11, Batian
    Zpracování: promyté (washed)
    Chuťový profil: ostružinový džem, máslová sušenka, limeta, mléčná čokoláda

    Výběr možností
  • Filtr
    NEW
    Kenya - Gachatha
    Kenya – Gachatha 500 3 000 

    Země: Keňa
    Oblast: Nyeri, město Karatina
    Stanice: Gachatha
    Nadmořská výška: 1600–1900 m n. m.
    Odrůda: SL28, SL34, Ruiru 11, Batian
    Zpracování: promyté (washed)
    Chuťový profil: červený rybíz, vanilková zmrzlina, kardamom

    Keňa z úrodného srdce regionu Nyeri
    Stanice Gachatha se nachází v oblasti Karatina v okrese Nyeri, jednom z nejproslulejších kávových regionů v Keni. Leží mezi masivem Mount Kenya a pohořím Aberdare, v nadmořské výšce až 1900 metrů. Tato poloha nabízí ideální podmínky pro pěstování kávy – bohaté červené sopečné půdy, dostatek dešťů a mírné klima.

    Výběr možností
  • Filtr
    Peru - Tres Fincas
    Peru – Tres Fincas 466 2 794 

    Země: Peru
    Oblast: Jaen, Cajamarca
    Farma: Jaen blend
    Nadmořská výška: 1750 – 2100 m n. m.
    Odrůda: Mix
    Zpracování: promyté
    Chuťový profil: žlutý meloun, chail latte, pomerančový džus

    Tři příběhy. Jedna výjimečná káva.
    Směs od tří oceňovaných producentů z peruánských hor spojuje pečlivý sběr, rodinnou tradici a chuť zkoušet nové přístupy.Odrůdy Caturra, Geisha, Bourbon, Pache a Catuai přinášejí jemnou sladkost a příjemnou aciditu.

    Výběr možností
  • Espresso
    DECAF Peru - Dulces Suenos
    DECAF Peru – Dulces Suenos 448 2 691 

    Země: Peru
    Oblast: Jaen, Cajamarca
    Farma: Dulce Suenos
    Nadmořská výška: 1800-1900 m n. m.
    Odrůda: Mixed
    Zpracování: Decaf – CO2
    Chuťový profil: Ibišek, mandle, blůmy

    Výběr možností
  • Filtr
    DECAF Peru - Dulces Suenos
    DECAF Peru – Dulces Suenos 448 2 691 

    Země: Peru
    Oblast: Jaen, Cajamarca
    Farma: Dulce Suenos
    Nadmořská výška: 1800-1900 m n. m.
    Odrůda: Mixed
    Zpracování: Decaf – CO2
    Chuťový profil: Ibišek, mandle, blůmy

    Výběr možností
  • Filtr
    Peru - Jaén
    Peru – Jaén 397 2 380 

    Země: Peru
    Oblast: Jaen, Cajamarca
    Farma: Jaen
    Nadmořská výška: 1750 – 2000 m.n.m.
    Odrůda: Catuai, Pache, Caturra
    Zpracování: Promyté
    Chuťový profil: Mléčná čokoláda s oříšky, ibišek, zelené jablko

    Jaén propojuje osm farmářů z peruánské Cajamarcy, kteří díky pečlivému zpracování a ideálním podmínkám přinášejí výběrovou kávu nejvyšší kvality. Tento region je také centrem inovací v oblasti transparentnosti a udržitelnosti. Díky pečlivému zpracování a důrazu na kvalitu se z jejich sklizně stává káva, kterou jsme pro vás upražili.

    Výběr možností
  • Espresso
    Peru - Jaén
    Peru – Jaén 397 2 380 

    Země: Peru
    Oblast: Jaen, Cajamarca
    Farma: Jaen
    Nadmořská výška: 1750 – 2000
    Odrůda: Catuai, Pache, Caturra
    Zpracování: Promyté
    Chuťový profil: Mléčná čokoláda s oříšky, ibišek, zelené jablko

    Jaén propojuje osm farmářů z peruánské Cajamarcy, kteří díky pečlivému zpracování a ideálním podmínkám přinášejí výběrovou kávu nejvyšší kvality. Tento region je také centrem inovací v oblasti transparentnosti a udržitelnosti. Díky pečlivému zpracování a důrazu na kvalitu se z jejich sklizně stává káva, kterou jsme pro vás upražili.

    Výběr možností
  • Filtr
    Peru - San Pedro
    Peru – San Pedro 397 2 380 

    Země: Peru
    Oblast: San Pedro, Tabaconas
    Farma: San Pedro
    Nadmořská výška: 1700-1900 m.n.m.
    Odrůda: Caturra
    Zpracování: Promyté
    Chuťový profil: lískový oříšek, blůmy, šípkový čaj

    Caturra ze farmy San Pedro v Peru spojuje dva drobné farmáře, Carmelu Mondragón Salazar a Juana Manchay Santose, kteří pěstují tuto odrůdu na svých 1,5hektarových farmách v regionu Tabaconas. Tato oblast má obrovský potenciál pro pěstování výběrové kávy, a to díky ideálním podmínkám, pečlivé práci farmářů a jejich odhodlání posouvat kvalitu produkce stále výš. Tato Caturra se vyznačuje jemnými tóny lískového oříšku, blum a šípkového čaje.

    Výběr možností
  • Espresso
    Peru - San Pedro
    Peru – San Pedro 397 2 380 


    Země: Peru
    Oblast: San Pedro, Tabaconas
    Farma: San Pedro
    Nadmořská výška: 1700-1900 m.n.m.
    Odrůda: Caturra
    Zpracování: Promyté
    Chuťový profil: lískový oříšek, blůmy, šípkový čaj

    Caturra ze farmy San Pedro v Peru spojuje dva drobné farmáře, Carmelu Mondragón Salazar a Juana Manchay Santose, kteří pěstují tuto odrůdu na svých 1,5hektarových farmách v regionu Tabaconas. Tato oblast má obrovský potenciál pro pěstování výběrové kávy, a to díky ideálním podmínkám, pečlivé práci farmářů a jejich odhodlání posouvat kvalitu produkce stále výš. Tato Caturra se vyznačuje jemnými tóny lískového oříšku, blum a šípkového čaje.

    Výběr možností
  • Filtr
    Rwanda - Kirambo
    Rwanda – Kirambo 431 2 587 

    Země: Rwanda
    Oblast: Nyamasheke District, Western Province
    Nadmořská výška: 1545 m.n.m.
    Odrůda: Red Bourbon
    Zpracování: Suché
    Chuťový profil:  yuzu, višně, mléčná čokoláda, cider

    Red Bourbon z farmy Kirambo v Rwandě, kde kávové třešně procházejí suchým zpracováním a pomalým sušením na afrických postelích. Díky tomu vyniká výrazná sladkost a bohatá ovocnost.

    V chuti yuzu, višně, mléčná čokoláda a cider. Plná, šťavnatá a perfektně vybalancovaná.

    Výběr možností
Košík
Categories