• Filters
  • Řadit podle
    ...
  • Espresso
    Uganda – Zebigi Dry Fermentation 345 2 070 

    Země: Uganda
    Region: Upper Bukyabo
    Zpracovatelský závod: Coffee Gardens
    Nadmořská výška: 1800-2200 m n.m.
    Odrůda: SL14, SL28, Nyasaland
    Zpracování: promyté, suchá fermentace
    Chuťový profil: heřmánkový čaj, tmavá čokoláda a lískooříškový krém

    Pamatujete si náš první Origin trip, kdy jsme navštívili Ugandu a milé partnery z Coffee Gardens? Tak přesně tato káva zrovna dozrávala na keřích kávových farem, které jsme navštívili. S trochou štěstí budete mít v balíčku zrnko, které se ukrývalo v kávové třešni utrhnuté našima rukama.
    Káva Zebigi je pojmenována po vesnici stejného názvu, která se nachází na úbočí čtyřtisícové hory Elgon, přímo nad zpracovatelskou stanicí Coffee Gardens, a kde žije a hospodaří většina farmářů.

    Výběr možností
  • Filtr
    Indonézie – Pegasing carbonic 517 3 105 

    Země: Indonésie
    Oblast: Pegasing
    Zpracovatelský závod: Team Pegasing
    Nadmořská výška: 1300-1500 m n.m.
    Odrůda: Tim Tim & Gayo 1
    Zpracování: karbonická macerace
    Chuťový profil: Kakao, meruňky, limeta

    Karbonická macerace je jen jednou z deseti zpracovatelských metod, kterými disponuje producent Hendra ze stanice Pegasing. Zrna této kávy byla vypěstována ve velké nadmořské výšce těmi nejlepšími farmáři z okolí, po dobu 70-80 hodin fermentovaná bez přístupu vzduchu s využitím oxidu uhličitého, a následně sušena na vyvýšených postelích.

    Výběr možností
  • Filtr
    Indonézie – Pegasing anaerobic 500 3 000 

    Země: Indonésie
    Oblast: Pegasing
    Zpracovatelský závod: Team Pegasing
    Nadmořská výška: 1300-1500 m n.m.
    Odrůda: Tim Tim & Gayo 1
    Zpracování: anaerobní suché
    Chuťový profil: Mléčná čokoláda, červené jablko, oolong

    Anaerobní fermentace je jen jednou z deseti zpracovatelských metod, kterými disponuje producent Hendry ze stanice Pegasing. Zrna této kávy byla vypěstována ve velké nadmořské výšce těmi nejlepšími farmáři z okolí, 48 hodin fermentována v plastových vacích a pak sušena na vyvýšených postelích.

    Výběr možností
  • Filtr
    Keňa – Kii washed 466 2 794 

    Země: Keňa
    Oblast: Kibugu, region Embu
    Stanice: Kii
    Nadmořská výška: 1800 m n.m.
    Odrůda: SL34, SL28
    Zpracování: washed
    Chuťový profil: rybíz, angrešt, černý čaj

    Výběr možností
  • Panama – Cascara Elida Estate 130 600 

    Země: Panama
    Oblast: Boquete, Chiriquí
    Zpracovatelský závod: Elida Estate
    Nad. výška: 1700 – 2100 m.n.m.
    Odrůda: Catuai
    Zpracování: natural
    Chuťový profil: Earl Grey, citrusy, broskvová marmeláda

    Cascara, španělsky „slupka“, je jedinečný vedlejší produkt zpracování kávy. Jedná se vlastně o sušenou kávovou třešeň, která obaluje kávová zrnka. Cascara obsahuje malé množtví kofeinu a spoustu vitamínů a přírodních antioxidantů. Naše cascara ELIDA ESTATE má plné a sirupové tělo a chuť vám může připomínat černý čaj s citronem a sladké broskve.
    Rodina Lamastus pěstuje kávu v Elida Estate již po čtyři generace, už od roku 1918. Pěstování probíhá za jedinečných ekologických podmínek. Kávovníky rostou ve stínu vysokých stromů (tzv. shade-grown coffee) a pomáhají vytvářet příznivé podmínky pro místní ptactvo.

    Výběr možností
  • Espresso
    Mothership Blend 345 2 070 

    Plné krémové tělo, mléčná čokoláda a květinové aroma. To vše můžete najít v šálku našeho espresso blendu Mother Ship.
    Bude radost s ním pracovat jak v kavárně, tak u vás doma: je totiž skvělým základem pro vaše mléčné nápoje, ale zároveň nezklame žádného fanouška čistého espressa.

    Země: Uganda
    Oblast:Upper Bukyabo
    Zpracovatelský závod: Coffee Gardens
    Nadmořská výška: 1800-2200 m n.m.
    Odrůda: SL14, SL28, Nyasaland

    Zpracování: promyté

     

    Země: Colombia
    Oblast: 
    Zpracovatelský závod:

    Nadmořská výška: 
    Odrůda: 

    Zpracování: promyté

    Chuťový profil: plné krémové tělo, mléčná čokoláda a květinové aroma

    Výběr možností
  • Espresso
    Brazílie – Cafeina 287 1 725 

    Naše CAFEINA je každodenní jistotou stabilního espressa s nízkou aciditou. Svou skladbou a pražením se snažíme, aby vždy chutnala s tóny: liskooříškového másla, višně, čokolády a sladkého tabáku.
    Připravíte z ní příjemný šálek kávy, který si vychutná úplně každý. Je vhodná jak pro kavárny hledající chuťově jednodušší espresso, tak pro nenáročnou přípravu u vás doma nebo v práci. Doporučujeme ji i do vašich automatických espresso kávovarů.

     

    Země: Brazílie
    Region: Carmo De Cachoeira, Sul De Minas
    Zpracovatelský závod: Caixa De Fruta
    Nad. výška: 900 – 1100 m n.m.
    Odrůda: mix odrůd
    Zpracování: suché
    Chuťový profil: lískooříškové máslo, višně, čokoláda, sladký tabák

     

    Výběr možností
Košík
Categories