• Filters
  • Řadit podle
    ...
  • Filtr
    NEW
    Keňa – Gatugi AA 469 2 815 

    Země: Keňa
    Oblast: Kibugu, region Embu
    Stanice: Gatugi
    Nadmořská výška: 1800 m n.m.
    Odrůda: SL14, SL28
    Zpracování: washed
    Chuťový profil: Rebarborový koláč, červený rybíz, vanilka

    Výběr možností
  • Filtr
    NEW
    Keňa – Kii washed 466 2 794 

    Země: Keňa
    Oblast: Kibugu, region Embu
    Stanice: Kii
    Nadmořská výška: 1800 m n.m.
    Odrůda: SL34, SL28
    Zpracování: washed
    Chuťový profil: rybíz, angrešt, černý čaj

    Výběr možností
  • Espresso
    Peru – Rioja washed 386 2 318 

    Země: Peru
    Oblast: Perlamayo, Huabal
    Farma: El Perlamayo 
    Nadmořská výška: 1800 – 1900 m n.m.
    Odrůda: Caturra
    Zpracování: washed
    Chuťový profil: angrešt, lipový květ, panela

    Na farmě El Perlamayo čelí rodina Rioja náročným podmínkám souvisejícím se změnou klimatu. Díky jejich oddané a pečlivé práci a inovativnímu přístupu k zemědělství, mohou i tak produkovat kávu vysoké kvality. Nás jejich promytá káva odrůdy Caturra zaujala především krásně vyváženou chutí s příjemnou ovocnou aciditou a dochutí sušené třtinové šťávy.

    Výběr možností
  • Filtr
    Peru – Rioja washed 386 2 318 

    Země: Peru
    Oblast: Perlamayo, Huabal
    Farma: El Perlamayo 
    Nadmořská výška: 1800 – 1900 m n.m.
    Odrůda: Caturra
    Zpracování: washed
    Chuťový profil: angrešt, lipový květ, panela

    Na farmě El Perlamayo čelí rodina Rioja náročným podmínkám souvisejícím se změnou klimatu. Díky jejich oddané a pečlivé práci a inovativnímu přístupu k zemědělství, mohou i tak produkovat kávu vysoké kvality. Nás jejich promytá káva odrůdy Caturra zaujala především krásně vyváženou chutí s příjemnou ovocnou aciditou a dochutí sušené třtinové šťávy.

    Výběr možností
  • Filtr
    DECAF Atunkaa – Kolumbie natural 431 2 587 

    Naše káva bez kofeinu chutná po svěžím pomerančovém koláči, třtinovém cukru a bílém čaji. Zpracovali ji naturální metodou a potom zbavili kofeinu přírodním sugar cane způsobem. Více o této skvělé metodě se dočtete v článku na blogu tady.

    Šálek této kávy se s klidem může stát vaším před spánkovým rituálem. Jeho název ATUNKAA, totiž v překladu znamená “spánek a ospalé sny”.

    Země: Kolumbie
    Oblast: Piendamó, Cauca
    Farma: Siruma Coffee farmy
    Nadvýška: 1700-1900 m n.m.
    Odrůda: Castillo, Caturra, Colombia
    Zpracování: naturální – sugar cane decaf
    Chuťový profil: pomerančový koláč, třtinový cukr, bílý ča

    Výběr možností
  • Espresso
    DECAF Atunkaa – Kolumbie natural 431 2 587 

    Naše káva bez kofeinu chutná po svěžím pomerančovém koláči, třtinovém cukru a bílém čaji. Zpracovali ji naturální metodou a potom zbavili kofeinu přírodním sugar cane způsobem. Více o této skvělé metodě se dočtete v článku na blogu tady.

    Šálek této kávy se s klidem může stát vaším před spánkovým rituálem. Jeho název ATUNKAA, totiž v překladu znamená “spánek a ospalé sny”.

    Země: Kolumbie
    Oblast: Piendamó, Cauca
    Farma: Siruma Coffee farmy
    Nadvýška: 1700-1900 m n.m.
    Odrůda: Castillo, Caturra, Colombia
    Zpracování: naturální – sugar cane decaf
    Chuťový profil: pomerančový koláč, třtinový cukr, bílý čaj

    Výběr možností
  • Espresso
    Rwanda – Mutovu natural 414 2 484 

    Země: Rwanda
    Oblast: Nyamasheke, Západní provincie
    Nadmořská výška: 1650 m.n.m.
    Odrůda: Red Bourbon
    Zpracování: natural
    Chuťový profil: jahodový shake, mléčná čokoláda, bergamot

    Na západě Rwandy, v malebné horské oblasti regionu Nyamasheke protéká řeka Mutovu, která v roce 2012 dala název nově postavené zpracovatelské stanici a poskytuje jí cenný zdroj vody. I když zrovna naše káva byla zpracovaná suchou metodou a při jejím zpracování moc vody zapotřebí nebylo. Díky této metodě je chuť kávy komplexní, plná a sladká.
    Těšte se na kávu co chutná jako mléčný shake ze šťavnatých letních jahod.

    Výběr možností
  • Filtr
    Rwanda – Mutovu natural 414 2 484 

    Země: Rwanda
    Oblast: Nyamasheke, Západní provincie
    Nadmořská výška: 1650 m.n.m.
    Odrůda: Red Bourbon
    Zpracování: natural
    Chuťový profil: jahodový shake, mléčná čokoláda, bergamot

    Na západě Rwandy, v malebné horské oblasti regionu Nyamasheke protéká řeka Mutovu, která v roce 2012 dala název nově postavené zpracovatelské stanici a poskytuje jí cenný zdroj vody. I když zrovna naše káva byla zpracovaná suchou metodou a při jejím zpracování moc vody zapotřebí nebylo. Díky této metodě je chuť kávy komplexní, plná a sladká.
    Těšte se na kávu co chutná jako mléčný shake ze šťavnatých letních jahod.

    Výběr možností
  • Espresso
    Rwanda – Gitwe honey 414 2 484 

    Země: Rwanda
    Oblast: Karambi, Západní provincie
    Nadmořská výška: 1760 m.n.m.
    Odrůda: Red Bourbon
    Zpracování: honey
    Chuťový profil: čaj oolong, zelené jablko, bezová limonáda

    Zpracovatelská stanice Gitwe leží na vrcholu horského údolí ve výšce téměř 2000 m.n.m. Dostanete se k ní po cestě lemované krásnými vzrostlými kávovníky a tropickými ovocnými stromy. S rozlohou menší než 1 hektar, jako nejmenší stanice v Západní provincii, produkuje nejlepší kávy v celé Rwandě.
    My jsme si vybrali kávu zpracovanou honey metodou, která je v šálku příjemně čajová a sladká po bezovce.

    Výběr možností
  • Filtr
    Rwanda – Gitwe honey 414 2 484 

    Země: Rwanda
    Oblast: Karambi, Západní provincie
    Nadmořská výška: 1760 m.n.m.
    Odrůda: Red Bourbon
    Zpracování: honey
    Chuťový profil: čaj oolong, zelené jablko, bezová limonáda

    Zpracovatelská stanice Gitwe leží na vrcholu horského údolí ve výšce téměř 2000 m.n.m. Dostanete se k ní po cestě lemované krásnými vzrostlými kávovníky a tropickými ovocnými stromy. S rozlohou menší než 1 hektar, jako nejmenší stanice v Západní provincii, produkuje nejlepší kávy v celé Rwandě.
    My jsme si vybrali kávu zpracovanou honey metodou, která je v šálku příjemně čajová a sladká po bezovce.

    Výběr možností
  • Filtr
    Brazílie – Urtiga Natural 345 2 070 

    O tom, jak se z řidiče náklaďáku stal kávový farmář se dočtete níže. Důležitější ale je, že můžete ochutnat skvělou kávu, kterou dnes produkuje jeho syn, Josias Cardosa. Těšte se na chuťově lehoučkou a krémovou Brazílii se svěžími ovocnými tóny i sladkostí nutelly.

    Země: Brazílie
    Region: Minas Gerais, Ilicínea
    Zpracovatelský závod: Comunidade Urtiga
    Nadmořská výška: 1000 m.n.m.
    Odrůda: Arara
    Zpracování: naturální
    Chuťový profil: nutella, jablko, Baileys, citrónová tráva

    Výběr možností
  • Espresso
    Brazílie – Manga Larga Anaerobic Natural 345 2 070 

    Země: Brazílie
    Region: Tres Pontas, Sul de Minas
    Zpracovatelský závod: Rancho Grande
    Nadmořská výška: 950 m.n.m.
    Odrůda: Topazio
    Zpracování: anaerobní
    Chuťový profil: datle, Baileys, citrónová tráva

    Kávy z Brazílie jsou obecně považovány za chuťově konzervativnější a pro někoho až nezajímavé. To rozhodně neplatí pro naši Brazílii Manga Larga, která překvapí ovocnými a funky chuťovými tóny. Jsme rádi, že se nám již potřetí podařilo koupit velkou část sklizně farmy Rancho Grande z jejich projektu Manga Larga. Těšit se můžete na neobyčejnou chuť, kterou v brazilských kávách najdete málokdy, a to výrazné tóny Baileys, citronové trávy a datlí.

    Výběr možností
  • Panama – Cascara Elida Estate 213 958 

    Země: Panama
    Oblast: Boquete, Chiriquí
    Zpracovatelský závod: Elida Estate
    Nad. výška: 1700 – 2100 m.n.m.
    Odrůda: Catuai
    Zpracování: natural
    Chuťový profil: Earl Grey, citrusy, broskvová marmeláda

    Cascara, španělsky „slupka“, je jedinečný vedlejší produkt zpracování kávy. Jedná se vlastně o sušenou kávovou třešeň, která obaluje kávová zrnka. Cascara obsahuje malé množtví kofeinu a spoustu vitamínů a přírodních antioxidantů. Naše cascara ELIDA ESTATE má plné a sirupové tělo a chuť vám může připomínat černý čaj s citronem a sladké broskve.
    Rodina Lamastus pěstuje kávu v Elida Estate již po čtyři generace, už od roku 1918. Pěstování probíhá za jedinečných ekologických podmínek. Kávovníky rostou ve stínu vysokých stromů (tzv. shade-grown coffee) a pomáhají vytvářet příznivé podmínky pro místní ptactvo.

    Výběr možností
  • Espresso
    Mothership Blend 328 1 966 

    Plné krémové tělo, mléčná čokoláda a květinové aroma. To vše můžete najít v šálku našeho espresso blendu Mother Ship.
    Bude radost s ním pracovat jak v kavárně, tak u vás doma: je totiž skvělým základem pro vaše mléčné nápoje, ale zároveň nezklame žádného fanouška čistého espressa.
    Aktuálně jsme směs namixovali z promyté kávy z Peru a naturálně zpracované kávě ze Rwandy. Obě kávy přináší do šálku to nejlepší ze svého původu a společně vytváří nádherně vyváženou chuť, které nic nechybí.

    Země: Rwanda
    Oblast: Karongi, Západní provincie
    Zpracovatelský závod: Gishyita
    Nadmořská výška: 1640 m n.m.
    Odrůda: Red Bourbon
    Zpracování: natural

     

    Země: Peru
    Oblast: Jaen, Cajamarca
    Zpracovatelský závod: Ande Peruanos

    Nadmořská výška: 1800 – 1900 m n.m.
    Odrůda: mix
    Zpracování: washed

    Chuťový profil: plné krémové tělo, mléčná čokoláda a květinové aroma

    Výběr možností
  • Espresso
    Brazílie – Cafeina 259 1 552 

    Naše CAFEINA je každodenní jistotou stabilního espressa s nízkou aciditou. Svou skladbou a pražením se snažíme, aby vždy chutnala s tóny: liskooříškového másla, višně, čokolády a sladkého tabáku.
    Připravíte z ní příjemný šálek kávy, který si vychutná úplně každý. Je vhodná jak pro kavárny hledající chuťově jednodušší espresso, tak pro nenáročnou přípravu u vás doma nebo v práci. Doporučujeme ji i do vašich automatických espresso kávovarů.

     

    Země: Brazílie
    Region: Carmo De Cachoeira, Sul De Minas
    Zpracovatelský závod: Caixa De Fruta
    Nad. výška: 900 – 1100 m n.m.
    Odrůda: mix odrůd
    Zpracování: suché
    Chuťový profil: lískooříškové máslo, višně, čokoláda, sladký tabák

     

    Výběr možností
Košík
Categories