• Filters
  • Řadit podle
    ...
  • Filtr
    NEW
    Etiopie – Keramo Natural 460 1 381 

    Země: Etiopie
    Oblast: vesnice Keramo, Sidama
    Zpracovatelský závod: Daye Bensa
    Nad. výška: 2300 m n.m.
    Odrůda: Etiopské původní odrůdy
    Zpracování: Suché
    Chuťový profil: Borůvky, Cheesecake, Muscovado cukr

    Naše milovaná Etiopie Keramo je již potřetí zpět, chutná líp než kdy dřív a vy si budete pokaždé přát, aby byl váš šálek bezedný!

    Keramo je symbolem vysoké kvality a výborné chuti. Káva dozrává v chladném horském klimatu pomaleji, což přispívá k jedinečnému profilu, plnosti a komplexnosti, která se k oblasti neodmyslitelně váže. Káva je zpracovaná na stanici Daye Bensa, kde si kromě skvělého zpracování zrn dávají záležet na podpoře a rozvoji místní komunity.

    Výběr možností
  • Espresso
    NEW
    Etiopie – Keramo Natural 460 1 381 

    Země: Etiopie
    Oblast: vesnice Keramo, Sidama
    Zpracovatelský závod: Daye Bensa
    Nad. výška: 2300 m n.m.
    Odrůda: Etiopské původní odrůdy
    Zpracování: Suché
    Chuťový profil: Borůvky, Cheesecake, Muscovado cukr

    Naše milovaná Etiopie Keramo je již potřetí zpět, chutná líp než kdy dřív a vy si budete pokaždé přát, aby byl váš šálek bezedný!

    Keramo je symbolem vysoké kvality a výborné chuti. Káva dozrává v chladném horském klimatu pomaleji, což přispívá k jedinečnému profilu, plnosti a komplexnosti, která se k oblasti neodmyslitelně váže. Káva je zpracovaná na stanici Daye Bensa, kde si kromě skvělého zpracování zrn dávají záležet na podpoře a rozvoji místní komunity.

    Výběr možností
  • Espresso
    NEW
    Nikaragua – Los Nubarrones Washed 434 1 302 

    Země: Nikaragua
    Region: El Avion, Nueva Segovia
    Zpracovatelský závod: Los Nubarrones
    Nadmořská výška: 1 590 m n. m.
    Odrůda: Java
    Zpracování: promyté
    Chuťový profil: Karamel, maliny a lískooříškový krém

    Výběr možností
  • Filtr
    NEW
    Keňa – Gakuyu-Ini AA Washed 452 1 355 

    Země: Keňa
    Region: Mount Kenya
    Zpracovatelský závod: Gakuyuini
    Nadmořská výška: 1600 – 1700 m n.m.
    Odrůda: SL28 & 34, Ruiru11
    Zpracování: promyté
    Chuťový profil: Rebarborový koláč, bergamot, heřmánek a rybíz

    Necelou 1,5 hodiny od Nairobi na úrodných svazích Mount Kenya se nachází zpracovatelská stanice Gakuyuini. V okolí této stanice v nadmořské výšce 1600-1700 metrů nad mořem pěstuje 674 žen a 879 mužů tři hlavní odrůdy kávy: SL 28, SL 34 a Ruiru 11. Jejich práce zahrnuje pečlivé třídění, loupaní, fermentaci, promývání a následované sušení na afrických postelích až 21 dní na slunci. Tato pozornost k detailům, spojená s jedinečnými regionálními charakteristikami, umožňuje stanici Gakuyuini produkovat vysoce kvalitní kávy, které zachycují podstatu regionu, odrážejíc tak jak úrodnou sopečnou půdu, tak i oddanou vášeň jejích farmářů.

    Výběr možností
  • Espresso
    Keňa – Kaguyu AB 434 1 302 

    Země: Keňa
    Region: divize Ndia v okrese Kirinyaga
    Zpracovatelský závod: Kaguyu
    Nadmořská výška: 1750-1800 m n.m.
    Odrůda: SL28 & 34, Ruiru11, Batian
    Zpracování: promyté
    Chuťový profil: černý rybíz, bílý čaj, broskve a citronáda

    Kaguyu se nachází poblíž města Kerugoya v divizi Ndia v okrese Kirinyaga v Keni. Je to významná mycí stanice nebo továrna, jak jsou v Keni nazývány kávové zpracovatelské závody. Region se nachází na svazích majestátní hory Mount Kenya. Káva z Kaguyu dosahuje vysoké kvality i díky příznivým klimatickým podmínkám, pečlivému zpracování a odhodlání členů družstva odvést skvělou práci.

    Výběr možností
  • Filtr
    Keňa – Kii AB Washed 434 1 302 

    Země: Keňa
    Region: Mount Kenya
    Zpracovatelský závod: Kii
    Nadmořská výška: 1800 m n.m.
    Odrůda: SL28 & 34, Ruiru11, Batian
    Zpracování: promyté
    Chuťový profil: Červený rybíz, limeta a lipový květ

    Zpracovatelská stanice Kii v Keni, kterou spravuje družstvo Rungeto Farmers’ Cooperative Society, je známá svým odhodláním vyrábět vynikající kávu. Stanice pečlivě vybírá pouze nejzralější třešně, provádí pečlivé zpracování a používá zvýšené postele pro optimální sušení, což vede k vysoké kvalitě kávy, která je vyhledávána na trhu s výběrovou kávou.

    Výběr možností
  • Filtr
    Brazílie – Manga Larga Natural 354 1 063 

    Země: Brazílie
    Region: Tres Pontas, Sul de Minas
    Zpracovatelský závod: Rancho Grande
    Nadmořská výška: 950 m n.m.
    Odrůda: Acaia
    Zpracování: naturální
    Chuťový profil: datle, Baileys, citrónová tráva

    Kávy z Brazílie jsou obecně považovány za chuťově konzervativnější a pro někoho až nezajímavé. To rozhodně neplatí pro naši Brazílii Manga Larga, která překvapí ovocnými a funky chuťovými tóny. Jsme rádi, že se nám již potřetí podařilo koupit velkou část sklizně farmy Rancho Grande z jejich projektu Manga Larga. Těšit se můžete na neobyčejnou chuť, kterou v brazilských kávách najdete málokdy, a to výrazné tóny Baileys, citronové trávy a datlí.

    Výběr možností
  • Espresso
    Brazílie – Manga Larga Natural 354 1 063 

    Země: Brazílie
    Region: Tres Pontas, Sul de Minas
    Zpracovatelský závod: Rancho Grande
    Nadmořská výška: 950 m n.m.
    Odrůda: Acaia
    Zpracování: naturální
    Chuťový profil: datle, Baileys, citrónová tráva

    Kávy z Brazílie jsou obecně považovány za chuťově konzervativnější a pro někoho až nezajímavé. To rozhodně neplatí pro naši Brazílii Manga Larga, která překvapí ovocnými a funky chuťovými tóny. Jsme rádi, že se nám již potřetí podařilo koupit velkou část sklizně farmy Rancho Grande z jejich projektu Manga Larga. Těšit se můžete na neobyčejnou chuť, kterou v brazilských kávách najdete málokdy, a to výrazné tóny Baileys, citronové trávy a datlí.

    Výběr možností
  • Filtr
    Uganda – Zebigi Washed 407 1 222 

    Země: Uganda
    Region: Upper Bukyabo
    Zpracovatelský závod: Coffee Gardens
    Nadmořská výška: 1800-2200 m n.m.
    Odrůda: SL14, SL28, Nyasaland
    Zpracování: promyté
    Chuťový profil: Heřmánkový čaj s citrónem a lískooříškový krém

    Tato káva vyrostla vysoko v ugandských horách poblíž vesnice Zebigi a zpracovala ji společnost Coffee Gardens vlastnící stanici pod kopcem. Nad stanicí žije většina farmářů a se společností Coffee Gardens udržují velmi osobní vztah. Kávu do mikrolotů spojuje datum sklizně, podobný chuťový profil a vlastnosti.

    Výběr možností
  • Espresso
    Uganda – Zebigi Washed 407 1 222 

    Země: Uganda
    Region: Upper Bukyabo
    Zpracovatelský závod: Coffee Gardens
    Nadmořská výška: 1800-2200 m n.m.
    Odrůda: SL14, SL28, Nyasaland
    Zpracování: promyté
    Chuťový profil: Heřmánkový čaj s citrónem a lískooříškový krém

    Tato káva vyrostla vysoko v ugandských horách poblíž vesnice Zebigi a zpracovala ji společnost Coffee Gardens vlastnící stanici pod kopcem. Nad stanicí žije většina farmářů a se společností Coffee Gardens udržují velmi osobní vztah. Kávu do mikrolotů spojuje datum sklizně, podobný chuťový profil a vlastnosti.

    Výběr možností
  • Panama – Cascara Elida Estate 292 1 328 

    Země: Panama
    Oblast: Boquete, Chiriquí
    Zpracovatelský závod: Elida Estate
    Nad. výška: 1700 – 2100 m.n.m.
    Odrůda: Catuai
    Zpracování: natural
    Chuťový profil: Earl Grey, citrusy, broskvová marmeláda

    Cascara, španělsky „slupka“, je jedinečný vedlejší produkt zpracování kávy. Jedná se vlastně o sušenou kávovou třešeň, která obaluje kávová zrnka. Cascara obsahuje malé množtví kofeinu a spoustu vitamínů a přírodních antioxidantů. Naše cascara ELIDA ESTATE má plné a sirupové tělo a chuť vám může připomínat černý čaj s citronem a sladké broskve.
    Rodina Lamastus pěstuje kávu v Elida Estate již po čtyři generace, už od roku 1918. Pěstování probíhá za jedinečných ekologických podmínek. Kávovníky rostou ve stínu vysokých stromů (tzv. shade-grown coffee) a pomáhají vytvářet příznivé podmínky pro místní ptactvo.

    Výběr možností
  • Espresso
    Mother-Ship Blend 336 1 009 

    Země: Salvador a Etiopie
    Region: Los Naranjos, Sonsonate a Jimma, Oromia
    Zpracovatelský závod: Renacer a Beshasha
    Nadmořská výška: 1450 a 2040 m n.m.
    Odrůda: směs odrůd a Heirloom (původní etiopské odrůdy)
    Zpracování: Promyté
    Chuťový profil: plné krémové tělo, mléčná čokoláda a květinové aroma

    Plné krémové tělo, mléčná čokoláda a květinové aroma. To vše můžete najít v šálku našeho espresso blendu Mother Ship.
    Bude radost s ním pracovat jak v kavárně, tak u vás doma: je totiž skvělým základem pro vaše mléčné nápoje, ale zároveň nezklame žádného fanouška čistého espressa.
    Jedná se o směs dvou káv ze zemí s poměrně odlišným chuťovým profilem – Salvador a Etiopie. Obě kávy přináší do šálku to nejlepší ze svého původu a společně vytváří nádherně vyváženou chuť, které nic nechybí.

    Výběr možností
  • Espresso
    Brazílie – Cafeina 266 797 

    Země: Brazílie
    Region: Carmo De Cachoeira, Sul De Minas
    Zpracovatelský závod: Caixa De Fruta
    Nad. výška: 900 – 1100 m n.m.
    Odrůda: mix odrůd
    Zpracování: suché
    Chuťový profil: lískooříškové máslo, višně, čokoláda, sladký tabák

    Naše CAFEINA je každodenní jistotou stabilního espressa s nízkou aciditou. Svou skladbou a pražením se snažíme, aby vždy chutnala s tóny: liskooříškového másla, višně, čokolády a sladkého tabáku.
    Připravíte z ní příjemný šálek kávy, který si vychutná úplně každý. Je vhodná jak pro kavárny hledající chuťově jednodušší espresso, tak pro nenáročnou přípravu u vás doma nebo v práci. Doporučujeme ji i do vašich automatických espresso kávovarů.

     

    Výběr možností

    Skladem

Close Košík
Close
Close
Categories