• Filters
  • Řadit podle
    ...
  • Filtr
    NEW
    Nikaragua – La Esperanza 405 2 432 

    Země: Nikaragua
    Oblast: Mosonte, Nueva Segovia
    Zpracovatelský závod: La Esperanza
    Nad. výška: 1650 m n.m.
    Odrůda: Red Catuai
    Zpracování: promyté
    Chuťový profil: Lískový oříšek, blumy, černý čaj, čokoláda

    Výběr možností
  • Espresso
    NEW
    Nikaragua – La Esperanza 405 2 432 

    Země: Nikaragua
    Oblast: Mosonte, Nueva Segovia
    Zpracovatelský závod: La Esperanza
    Nad. výška: 1650 m n.m.
    Odrůda: Red Catuai
    Zpracování: promyté
    Chuťový profil: Lískový oříšek, blumy, černý čaj, čokoláda

    Výběr možností
  • Filtr
    NEW
    El Salvador – La Reforma 448 2 691 

    Země: El Salvador
    Oblast: Calzontes Arriba
    Farma: La Reforma
    Nad. výška: 1300 – 1400 m n.m.
    Odrůda: SL 28
    Zpracování: suché
    Chuťový profil: žluté kiwi, datle, kakao

    Výběr možností
  • Espresso
    NEW
    Etiopie – Beshasha 405 2 432 

    Země: Etiopie
    Oblast: Jimma, Oromia
    Zpracovatelský závod: Beshasha
    Nad. výška: 2040 m n.m.
    Odrůda: etiopské původní odrůdy
    Zpracování: promyté
    Chuťový profil: černý čaj s citronem, broskvový džem

    Intenzivní chuť broskví, černého čaje a citronu. Typická promytá káva z Etiopie, která je v chuti čistá a čajová, má příjemnou citrusovou aciditu a jen tak se jí nepřepijete. Každoročně se stává naším oblíbeným ranním rituálem.

    Výběr možností
  • Filtr
    NEW
    Etiopie – Beshasha 405 2 432 

    Země: Etiopie
    Oblast: Jimma, Oromia
    Zpracovatelský závod: Beshasha
    Nad. výška: 2040 m n.m.
    Odrůda: etiopské původní odrůdy
    Zpracování: promyté
    Chuťový profil: černý čaj s citronem, broskvový džem

    Intenzivní chuť broskví, černého čaje a citronu. Typická promytá káva z Etiopie, která je v chuti čistá a čajová, má příjemnou citrusovou aciditu a jen tak se jí nepřepijete. Každoročně se stává naším oblíbeným ranním rituálem.

    Výběr možností
  • Filtr
    NEW
    Nikaragua – Bethania 431 2 588 

    Země: Nikaragua
    Oblast: Macuelizo, Nueva Segovia
    Zpracovatelský závod: Finca Bethania
    Nad. výška: 1350 m n.m.
    Odrůda: Red Catuai
    Zpracování: anaerobic natural
    Chuťový profil: lískooříškové máslo, mochyně, kakao, červené víno

    Výběr možností
  • Filtr
    NEW
    Kolumbie – La Cuba 414 2 484 

    Naše další Kolumbie z oblasti Inzá je ještě o kus speciálnější. Mikrolot dvou unikátních odrůd—Pink Bourbon a Chiroso—který jsme nazvali podle jména farmy La Cuba, pochází od farmáře Israel Guaji z vesnice La Virginia a chutná po malinové marmeládě a citrusech.

    Země: Kolumbie
    Oblast: Inzá, Cauca
    Farmář: Israel Guaji
    Farma: La Cuba
    Nadmořská výška: 1890 m n.m.
    Zpracování: promyté
    Odrůda: Pink Bourbon, Caturro Chiroso
    Chuťový profil: malinová marmeláda, pomeranč, citron

    Výběr možností
  • Filtr
    NEW
    Kolumbie – Inzá – Washed 397 2 380 

    Nová sklizeň naší srdcovky z Kolumbie je tady! I letos chutná Inzá skvěle,  je příjemně citrusová, voní po lipovém květu a perníkovém koření. Na podzimní dny jako dělaná.

    Země: Kolumbie
    Oblast: Inzá, Cauca
    Zpracovatelský závod: Regional Inzá
    Nadmořská výška: 1800 – 2100 m.n.m.
    Zpracování: promyté
    Odrůda: Tabi, Pink Bourbon, Caturra a Colombia
    Chuťový profil: pomeranč, lipový květ, sušené fíky, badyán

    Výběr možností
  • Espresso
    NEW
    Kolumbie – Inzá – Washed 397 2 380 

    Nová sklizeň naší srdcovky z Kolumbie je tady! I letos chutná Inzá skvěle,  je příjemně citrusová, voní po lipovém květu a perníkovém koření. Na podzimní dny jako dělaná. 

    Země: Kolumbie
    Oblast: Inzá, Cauca
    Zpracovatelský závod: Regional Inzá
    Nadmořská výška: 1800 – 2100 m.n.m.
    Zpracování: promyté
    Odrůda: Tabi, Pink Bourbon, Caturra a Colombia
    Chuťový profil: pomeranč, lipový květ, sušené fíky, badyán

    Výběr možností
  • Espresso
    Etiopie – Lalesa 448 2 691 

    Země: Etiopie
    Oblast: Lalesa, Gebed
    Stanice: Lalesa Site
    Nadmořská výška: 2150 – 2200 m n.m.
    Odrůda: Heirloom
    Zpracování: natural
    Chuťový profil: Borůvky, citrón, cheesecake

    Na farmách v oblasti Lalesa, roste káva pod mohutnými banánovníky Ensete, jejichž dužina se používá k výrobě pokrmu Kocho (Kočo). Až metr široké a dva metry dlouhé listy se využívají pro balení potravin, ale především krásně stíní kávovníkům, pro které je růst ve stíněném prostředí tím nejlepším, a příznivě ovlivňuje kvalitu kávy i životní prostředí.

    Výběr možností
  • Filtr