• Filters
  • Řadit podle
    ...
  • Espresso
    NEW
    Etiopie – Beshasha 405 2 432 

    Země: Etiopie
    Oblast: Jimma, Oromia
    Zpracovatelský závod: Beshasha
    Nad. výška: 2040 m n.m.
    Odrůda: etiopské původní odrůdy
    Zpracování: promyté
    Chuťový profil: černý čaj s citronem, broskvový džem

    Intenzivní chuť broskví, černého čaje a citronu. Typická promytá káva z Etiopie, která je v chuti čistá a čajová, má příjemnou citrusovou aciditu a jen tak se jí nepřepijete. Každoročně se stává naším oblíbeným ranním rituálem.

    Výběr možností
  • Filtr
    NEW
    Nikaragua – Bethania 431 2 588 

    Země: Nikaragua
    Oblast: Macuelizo, Nueva Segovia
    Zpracovatelský závod: Finca Bethania
    Nad. výška: 1350 m n.m.
    Odrůda: Red Catuai
    Zpracování: anaerobic natural
    Chuťový profil: lískooříškové máslo, mochyně, kakao, červené víno

    Výběr možností
  • Filtr
    NEW
    Kolumbie – La Cuba 414 2 484 

    Naše další Kolumbie z oblasti Inzá je ještě o kus speciálnější. Mikrolot dvou unikátních odrůd—Pink Bourbon a Chiroso—který jsme nazvali podle jména farmy La Cuba, pochází od farmáře Israel Guaji z vesnice La Virginia a chutná po malinové marmeládě a citrusech.

    Země: Kolumbie
    Oblast: Inzá, Cauca
    Farmář: Israel Guaji
    Farma: La Cuba
    Nadmořská výška: 1890 m n.m.
    Zpracování: promyté
    Odrůda: Pink Bourbon, Caturro Chiroso
    Chuťový profil: malinová marmeláda, pomeranč, citron

    Výběr možností
  • Filtr
    NEW
    Kolumbie – Inzá – Washed 397 2 380 

    Nová sklizeň naší srdcovky z Kolumbie je tady! I letos chutná Inzá skvěle,  je příjemně citrusová, voní po lipovém květu a perníkovém koření. Na podzimní dny jako dělaná.

    Země: Kolumbie
    Oblast: Inzá, Cauca
    Zpracovatelský závod: Regional Inzá
    Nadmořská výška: 1800 – 2100 m.n.m.
    Zpracování: promyté
    Odrůda: Tabi, Pink Bourbon, Caturra a Colombia
    Chuťový profil: pomeranč, lipový květ, sušené fíky, badyán

    Výběr možností
  • Espresso
    NEW
    Kolumbie – Inzá – Washed 397 2 380 

    Nová sklizeň naší srdcovky z Kolumbie je tady! I letos chutná Inzá skvěle,  je příjemně citrusová, voní po lipovém květu a perníkovém koření. Na podzimní dny jako dělaná. 

    Země: Kolumbie
    Oblast: Inzá, Cauca
    Zpracovatelský závod: Regional Inzá
    Nadmořská výška: 1800 – 2100 m.n.m.
    Zpracování: promyté
    Odrůda: Tabi, Pink Bourbon, Caturra a Colombia
    Chuťový profil: pomeranč, lipový květ, sušené fíky, badyán

    Výběr možností
  • Espresso
    Etiopie – Lalesa 448 2 691 

    Země: Etiopie
    Oblast: Lalesa, Gebed
    Stanice: Lalesa Site
    Nadmořská výška: 2150 – 2200 m n.m.
    Odrůda: Heirloom
    Zpracování: natural
    Chuťový profil: Borůvky, citrón, cheesecake

    Na farmách v oblasti Lalesa, roste káva pod mohutnými banánovníky Ensete, jejichž dužina se používá k výrobě pokrmu Kocho (Kočo). Až metr široké a dva metry dlouhé listy se využívají pro balení potravin, ale především krásně stíní kávovníkům, pro které je růst ve stíněném prostředí tím nejlepším, a příznivě ovlivňuje kvalitu kávy i životní prostředí.

    Výběr možností
  • Filtr
    Etiopie – Lalesa 448 2 691 

    Země: Etiopie
    Oblast: Lalesa, Gebed
    Stanice: Lalesa Site
    Nadmořská výška: 2150 – 2200 m n.m.
    Odrůda: Heirloom
    Zpracování: natural
    Chuťový profil: Borůvky, citrón, cheescake

    Na farmách v oblasti Lalesa, roste káva pod mohutnými banánovníky Ensete, jejichž dužina se používá k výrobě pokrmu Kocho (Kočo). Až metr široké a dva metry dlouhé listy se využívají pro balení potravin, ale především krásně stíní kávovníkům, pro které je růst ve stíněném prostředí tím nejlepším, a příznivě ovlivňuje kvalitu kávy i životní prostředí.

    Výběr možností
  • Filtr
    Keňa – Thikagiki AB 431 2 587 

    Země: Keňa
    Oblast: Kiriaini, Muranga
    Stanice: Kariaini
    Nadmořská výška: 1700 m n.m.
    Odrůda: SL 28, SL 34
    Zpracování: promyté
    Chuťový profil: Vanilka, limeta, drobenkový koláč s rebarborou

    Výběr možností
  • Espresso
    Etiopie – Chelbesa 448 2 691 

    Země: Etiopie
    Oblast: Gedeb
    Stanice: Chelbesa
    Nadmořská výška: 2150 – 2200 m n.m.
    Odrůda: Heirloom
    Zpracování: promyté – suchá fermentace
    Chuťový profil: Jasmín, medovník, bergamot

    Výběr možností
  • Filtr
    Etiopie – Chelbesa 448 2 691 

    Země: Etiopie
    Oblast: Gedeb
    Stanice: Chelbesa
    Nadmořská výška: 2150 – 2200 m n.m.
    Odrůda: Heirloom
    Zpracování: promyté – suchá fermentace
    Chuťový profil: Jasmín, medovník, bergamot

    Výběr možností
  • Filtr
    Guatemala – Peňa Roja 448 2 691 

    Země: Guatemala
    Farma: Peña Roja
    Odrůda: Caturra, Bourbon
    Zpracování:  Suché anaerobní
    Chuťový profil: Pain aux raisins, bílé víno, mochyně

    Výběr možností
  • Filtr
    Indonézie – Pegasing thermal washed 483 2 898 

    Země: Indonésie
    Oblast: Pegasing
    Zpracovatelský závod: Team Pegasing
    Nadmořská výška: 1300-1500 m n.m.
    Odrůda: Tim Tim & Gayo 1
    Zpracování: promyté
    Chuťový profil: pistáciový krém, třešně, limeta 

    Výběr možností
  • Filtr
    Indonézie – Pegasing carbonic 517 3 105 

    Země: Indonésie
    Oblast: Pegasing
    Zpracovatelský závod: Team Pegasing
    Nadmořská výška: 1300-1500 m n.m.
    Odrůda: Tim Tim & Gayo 1
    Zpracování: karbonická macerace
    Chuťový profil: Kakao, meruňky, limeta

    Karbonická macerace je jen jednou z deseti zpracovatelských metod, kterými disponuje producent Hendra ze stanice Pegasing. Zrna této kávy byla vypěstována ve velké nadmořské výšce těmi nejlepšími farmáři z okolí, po dobu 70-80 hodin fermentovaná bez přístupu vzduchu s využitím oxidu uhličitého, a následně sušena na vyvýšených postelích.

    Výběr možností
  • Filtr
    Indonézie – Pegasing anaerobic 500 3 000 

    Země: Indonésie
    Oblast: Pegasing
    Zpracovatelský závod: Team Pegasing
    Nadmořská výška: 1300-1500 m n.m.
    Odrůda: Tim Tim & Gayo 1
    Zpracování: anaerobní suché
    Chuťový profil: Mléčná čokoláda, červené jablko, oolong

    Anaerobní fermentace je jen jednou z deseti zpracovatelských metod, kterými disponuje producent Hendry ze stanice Pegasing. Zrna této kávy byla vypěstována ve velké nadmořské výšce těmi nejlepšími farmáři z okolí, 48 hodin fermentována v plastových vacích a pak sušena na vyvýšených postelích.

    Výběr možností
  • Espresso
    Indonézie – Pegasing natural 483 2 898 

    Země: Indonésie
    Oblast: Pegasing
    Zpracovatelský závod: Team Pegasing
    Nadmořská výška: 1300-1500 m n.m.
    Odrůda: Tim Tim & Gayo 1
    Zpracování: natural
    Chuťový profil: Třešně, suché červené víno, pomeranč

    Naturální zpracování je jednou z deseti zpracovatelských metod, kterými producent Hendry ze stanice Pegasing disponuje. Káva byla vypěstována ve velké nadmořské výšce těmi nejlepšími farmáři z okolí a po dobu 20 dnů sušena na vyvýšených postelích.

    Výběr možností
  • Filtr
    Indonézie – Pegasing natural 483 2 898 

    Země: Indonésie
    Oblast: Pegasing
    Zpracovatelský závod: Team Pegasing
    Nadmořská výška: 1300-1500 m n.m.
    Odrůda: Tim Tim & Gayo 1
    Zpracování: natural
    Chuťový profil: Třešně, suché červené víno, pomeranč

    Naturální zpracování je jednou z deseti zpracovatelských metod, kterými producent Hendry ze stanice Pegasing disponuje. Káva byla vypěstována ve velké nadmořské výšce těmi nejlepšími farmáři z okolí a po dobu 20 dnů sušena na vyvýšených postelích.

    Výběr možností
Košík
Categories